piątek, 3 października 2025

Ostatnio bardzo lubię pisać o jedzeniu i można już powiedzieć że mam bzika

  

Hej, moi drodzy! Dziś przychodzę do Was z tematem, który kompletnie zmienił moje życie. Chodzi o nawyki, które z koszmaru stały się moją codzienną normą, a nawet moją radością!

Powiem Wam wprost: odkąd zmieniłam sposób odżywiania, jestem szczęśliwsza, mam więcej energii i, co najważniejsze, pożegnałam problemy jelitowe. Naprawdę, to niesamowite, jak prosta zmiana w diecie może podkręcić ogólne samopoczucie!

Warzywa, Owoce i Sekret Szczęścia

Umiem już czerpać prawdziwą radość z tego, co jem. Na przykład dzisiejszy obiad to moja definicja szczęścia: ciemny makaron (koniecznie świderki, bo są najłatwiejsze do jedzenia!) w towarzystwie przepięknych, kolorowych warzyw – brokułu, marchewki i kalafiora. To prosty, ale cudowny i sycący posiłek.

Kiedyś tego tak nie czułam. Jednak odkąd zaczęłam słuchać mądrych, wykształconych ludzi, zrozumiałam, że jedzenie to chemia i co do czego pasuje.

Dlaczego Pierogi Ruskie Potrzebują Kiszonej Kapusty?

Ta zmiana myślenia jest kluczowa! Teraz już nie jem, na przykład, pierogów ruskich bez kiszonej kapusty. Dlaczego? Ponieważ pewne produkty potrzebują elementu kwaśnego (fermentowanego), by nasze jelita mogły prawidłowo pracować i trawić.

Wprowadzenie tej zasady było na początku prawdziwym koszmarem i zmuszaniem się. Dziś? To dla mnie normalne i cieszę się, że mogłam nauczyć się o tak prostych zależnościach od najlepszych – na przykład od dietetyk klinicznej Pauliny z Konina. To jest kobieta z tak ogromną wiedzą, że już nie mogę doczekać się naszego kolejnego spotkania!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wizyta u brata i bratowej we Wrocławiu i uświadomienie bardzo ważnej rzeczy

  hej dzisiaj chciałam powiedzieć o ciekawej rzeczy: Moja niedawna wizyta we Wrocławiu, u brata i bratowej, stała się momentem głębokiej ref...